Veel gestelde vragen

Ik wil graag een trouwjurk bij jullie komen kopen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Allereerst gefeliciteerd met je voorgenomen huwelijk. Nadat je een afspraak hebt gemaakt gaan we tijdens de pasafspraak uitgebreid passen. Voor het passen reserveren wij ruim twee uur per bruid. De styliste zal je uitgebreid adviseren bij het passen van de diverse jurken.

Moet ik een afspraak maken om bij jullie langs te komen?

We werken i.v.m. de drukte alleen op afspraak.  Wij willen aan elke bruid de aandacht en de tijd besteden die zij nodig heeft om haar droomjurk te vinden. Nadat je een afspraak hebt gemaakt gaan we tijdens de pasafspraak uitgebreid passen, hiervoor reserveren wij ruim twee uur per bruid. De styliste zal je uitgebreid adviseren bij het passen en uitzoeken van de diverse jurken. Het maken van een afspraak is mogelijk dagelijks van maandag t/m zaterdag en daarnaast op donderdag en vrijdagavond. Andere avonden in overleg.

Mogen we ook gewoon even rondkijken in de winkel zonder pasafspraak?

Helaas is dit niet mogelijk. Vanwege de privacy van de klanten die aan het passen zijn hebben wij ervoor gekozen dat er ten alle tijden een adviseuse beschikbaar moet zijn. Om een beeld te krijgen van onze collectie kun je natuurlijk wel op de website kijken.

Is een pasafspraak vrijblijvend?

Een pasafspraak is ten alle tijden vrijblijvend. We hebben een uitgebreide collectie en je hebt dus een grote kans van slagen, maar het kijken is uiteraard geheel vrijblijvend.

Mag er ook gefotografeerd worden in de winkel?

Door afspraken met leveranciers mogen er in de winkel geen jurken gefotografeerd worden. Wel mogen er foto’s gemaakt worden nadat er een jurk gekozen is.

Ik wil graag wat mensen meenemen met het uitzoeken van mijn jurk. Mag dat?

Jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat het meebrengen van gasten heel gezellig is en je helpt bij het kiezen van ” jouw droomjurk”. Wil je meer dan 4 mensen meebrengen, geef dat dan even aan op het afsprakenformulier.

Moet ik nog iets meenemen bij het passen van een trouwjurk?

Nee je hoeft niets mee te nemen, behalve natuurlijk een goed humeur. Wij hebben in de winkel alle benodigdheden voor het passen.

Ik trouw over een maand al,  kan ik bij jullie nog terecht voor een trouwjurk?

Geen probleem, we hebben ruim 200 modellen op voorraad. We helpen je bij het maken van je keuze en de coupeuse doet er alles aan om je jurk helemaal voor jou passend te maken.

Ik ga trouwen. Wanneer kan ik het beste bij jullie langskomen voor mijn trouwjurk?

Wij adviseren altijd een jaar tot zeven maanden van tevoren. Levertijden van fabrikanten variëren tussen de drie en vijf maanden tel daar de pas en aflevertijd bij op en je zit al snel op deze geadviseerde tijd.

Ik woon niet in de buurt, waarom zou ik naar Bruidshuis Bij Marij moeten komen voor mijn trouwjurk?

Bruidshuis Bij Marij heeft het beste maatwerk van Nederland voor de beste prijs. Door de ruime keus aan merken en japonnen is het de moeite waard om naar Franeker te komen. Onze naam is inmiddels een begrip, staat voor betrouwbaarheid, goede kwaliteit en service. Wij streven ernaar alle bruiden stralend en tevreden de deur uit te laten gaan, dolblij met hun schitterende jurk compleet met accessoires! Stralend…….omdat je GOED geslaagd bent!

Zit jullie winkel dichtbij het station?

Wij zitten dicht bij het station. Om vanaf het station bij de Bruidshuis Bij Marij te komen ben je lopend nog geen vijf minuten kwijt.

Is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt van Bruidshuis Bij Marij?

Er zijn parkeerplaatsen vlak naast Bruidshuis Bij Marij, parkeerkosten zijn laag,  circa 1 euro per uur.

faillissement of brandschade?

Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging Inretail voorheen Mitex. Deze verzekert de aankoop tegen schade en faillissement. Omdat je de japon toch vaak ver van tevoren koopt is het fijn om te weten dat deze verzekerd is tegen dergelijke zaken. Hou er wel rekening mee dat op het moment dat je de japon meeneemt deze verzekering vervalt. Het annuleren van een huwelijk of zwangerschap zijn echter geen zaken waar wij je tegen kunnen verzekeren. Hiervoor kun je bij een verzekeringsadviseur een bruiloftsverzekering afsluiten.